Com ens organitzem?

La Comissió de Pirates i Premianencs és assembleària: tot i que les comissions específiques treballen independentment tot es trasllada a les reunions generals de Pirates i Premianencs per tal que s'aprovi en grup i, més tard, a la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Premià de Mar.

Què és un voluntariol/a? Què és un padrí/ina?

Un voluntariol/a és una persona que s'acaba d'incorporar nova a la Comissió de Pirates i Premianencs i, que per tant, és el seu primer any organitzant i vivint la Festa Major des de dins. Per facilitar aquest procés d'incorporació i guiar-los, se'ls hi adjudica un padrí/ina. La figura del padrí o la padrina s'adjudica a una persona que ja tingui certa experiència dins de la Comissió, ja que d'aquesta manera podrà ajudar al seu voluntariol/a amb qualsevol dubte. Una vegada el voluntariol/a porta un any dins de la Comissió de Pirates i Premianencs passa a ser un voluntari/a i a tenir la possibilitat de ser padrí/na.

Què és un contramestre?
És la persona de referència de cada comissió a nivell intern i extern. Per la mateixa Comissió o per la regidoria de Cultura.

Què és “El/La Rei/Reina del Mambo”?
Entenem per Reina del Mambo a aquella persona que porta la coordinació del acte in situ, és a dir, aquella persona que durant l'acte ha d'estar controlant que tot estigui al seu lloc, a punt, i que l'acte vagi en hora. Aquesta figura va rotant d'acte en acte i, per tant, no sempre és la mateixa persona.

Treballem per comissions: les de treball i les dels actes que organitzem.

Comissions de treball:

Comissió de Nous Voluntaris
S'encarrega de gestionar la gent que vol entrar a formar part de la Comissió de Pirates i Premianencs. Se'ls hi adjudica un padrí o padrina, que els acompanyarà durant el primer any dins de la Comissió. Passat aquest any s'encarreguen de fer una graduació perquè els voluntariols i les voluntarioles passin a ser voluntaris i voluntàries.

Comissió de Comunicació
Encarregats de gestionar les xarxes socials de la Comissió: Facebook, instagram, twitters i el canal de youtube. Sempre estan al dia de noves tecnologies i les noves modes comunicatives.

Comissió d'Educació de la Festa
Promotors de les campanyes per transmetre els valors de la Festa Major. Bàsicament promoure un ús responsable de l'aigua als Desembarcaments i controlar que els símbols  i el vestuari de la Festa es respectin, evitant vestuari dels pirates caribencs.

Comissions d'actes


Comissió del Quinto Pirata
A qui no li agrada fer un Quinto una nit de juliol a la fresca? Aquesta comissió prepara totes i cadascuna de les partides i els seus premis corresponents. I com que amb un no n'hi havia prou... també organitzen el Quinto de Nadal. 

Comissió de la Cursa a Pèl
En aquest poble som especials... i algunes nits de juliol... són massa caluroses. Aquesta comissió va decidir, en el seu moment, que la roba no calia ni als pirates, ni als premianencs, ni i a les premianenques... La famosa cursa a pèl es gestionada per un grup de gent plena de trempera!

Comissió de l'Atracabars
Aquesta comissió, com pirates de bona vida que són, organitzen l'Atracabars. Un acte consolidat i d'alta participació: tant d'establiments de Premià com de gent disposada a fer una bona cercavila amb grans quantitats de beguda. 

Comissió de la Nit de Colles
Ja sabeu que la nostra Festa Major té el seu Gran Prix sense vaquilles propi i totes aquestes proves i temàtiques... no es pensen soles. L'objectiu d'aquesta comissió és parir una Nit de Colles divertida i diferent a l'anterior... i cada any ho fan millor!

Comissió del Saqueig
I un cop que els pirates han desembarcat... toca fer seguici pel poble, conquerir casa a casa i lluitar fins envaïr l'Ajuntament. Aquesta comissió s'encarrega de que aquesta cercavila i l'assalt a l'Ajuntament es produeixi amb èxit; organitzen els recursos, les idees i la gent necessària per a que tot surti rodó!

Comissió de la Refugi premianenc
Ja sabeu que els premianencs i les premianenques mai no s'estàn quiets... i sempre estan planejant com fer fora a aquests pirates... Aquesta comissió té com a objectiu, doncs, preparar al Patronat Teatre el refugi premianenc.